Партията го представи на специално събитие в НДК

"Европа ни чува". Това е слоганът, с който ГЕРБ и СДС ще се явят на предстоящите европейски избори, обяви председателят на Столичния общински съвет и член на ГЕРБ Елен Герджиков.

 "Има надежди и възможности да се обединят всички партии за меморандум, върху който да градим платформа за страната в ЕП и в европейските институции". Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов по време на представянето на слогана за предстоящата предизборна кампания за европейския вот на 26 май, предаде Агенция „Фокус“.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Най-важното е, че Европа ни чува“, изтъкна той. „Това, което сме заявили още от националното ни работно съвещание е да спазваме последователността на мероприятията преди стартирането на кампанията“, коментира той.

Снимка: Олег Попов, NOVA

„Точно тук е моментът да ви поканим следващата неделя, когато ще представим платформата за предстоящата кампания. Тази платформа ще бъде представена от всички кандидати, които са в европейската листа на ПП ГЕРБ, заедно с нашите партньори от СДС“, обяви Цветанов. Той подчерта, че във всяка една секторна политика бъдещите евродепутати на ГЕРБ ще защитават националната кауза България. По думите му на представянето на платформата ще се разбере как те ще защитават политиката за България, като част от силна и обединена Европа на европейската сцена. 

Европейските избори в България ще се проведат на 26 май 2019 г.

ГЕРБ и СДС представиха своята листа миналата неделя, след като двете политически сили се споразумяха да се явят заедно на изборите.

Номер 1 в листата е българският еврокомисар Мария Габриел, 2 – Андрей Ковачев, 3 – Андрей Новаков, 4 – Ева Майдел, 5 – Асим Адемов, 6 – Александър Йорданов от СДС, 7 – Лиляна Павлова, 8 - Емил Радев, 9 – Ивелина Василева, 10 – Марин Захариев, 11 – Иво Ралчовски, 12 – Младен Шишков, 13 – Николай Диков, 14 – Камен Костов, 15 - Йоана Йончева-Фильова, 16 – Жечо Станков, 17 - Илия Лазаров от СДС.

На 14 април ще стане ясна и платформата на ГЕРБ на изборите за Европейски парламент, съобщиха от пресцентъра на партията.

Цветан Цветанов отказа да коментира думите на кмета на София Йорданка Фандъкова в предаването "Събуди се" тази сутрин.Той не коментира и актуални въпроси,

.Кои са ясните водачи на листи за евроизборите?

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК. ​