Той представи своята гледна точка за конфликта

„От репортажа не се вижда ясно каква е цялата ситуация. Има удар с топката в главата, нанесен от един от братята на потърпевшия при спряла игра, за което той получава червен картон. Между противниците става разправия. Аз го издърпвам, за да я предотвратя, при което съм нападнат в гръб”. Това каза Кристиян Добрев, спортен директор на ПФК „Септември”. Той беше посочен като участник в побой по време на футболен мач, при който 20-годишният Кристиян Христов получи счупвания в областта на носа и отлепване на ретината.

Момче пострада тежко след побой на мач от аматьорски турнир

„През цялото време имаше агресия от страна на тези момчета. Това не са безобидни деца – единият от тях е добре сложен, 1,90 м висок, около стотина килограма, татуиран”, добави Добрев. По думите му такива инциденти се случват често в подобни спортни лиги. Той е категоричен, че при този побой най-агресивни са били двамата братя – Кристиян и Петър Христови.

„Това, което беше разказано по медиите, не отговаря на фактическата обстановка на самия мач. Тези две момчета започват така наречения бой и те са много дейни в него, на записа се виждат удари предимно от тяхна страна”, каза Радостин Василев, адвокат на Кристиян Добрев.  Той смята, че общественото мнение насочено срещу неговия клиент, е неоправдано, тъй като момчетата от противниковия отбор също са нанасяли удари. Василев каза още, че ще потърси контакт с родителите на братята. „Тези конфликти се решават между страните, а не по-медиите. Ако не могат да се решат между страните, има необходимите органи”, добави адвокатът.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.