Защо се е стигнало до тази агресия?

Побой на футболен терен по време на  аматьорски турнир! Възрастни мъже нападнаха младежки отбор, ядосани от съдийски решения. 20-годишен младеж е със счупен нос и други тежки наранявания.

„На две места му е счупен носа. Пребит е. Бъбреци. Има опасност от отлепване на ретината”, каза майката на пострадалия Петър Христов. Двамата й синове били нападнати от възрастни мъже от противниковия отбор. Охранителни камери са запечатали боя на терена.

Десетокласничка намушка съученичка в гимназия в Пловдив

„Започнаха подхвърляния от тяхна страна, след мача, затворете клетката. Няма да излезете оттук. Спортна злоба, предполагам. И като се получат два- три по-груби фала и така става”, споделя Кристиян Христов.

Той смята, че са провокирали боя с игра. „Аз тръгнах да излизам, той ме посрещна и каза, видя ли какво направи сега ще те убия. Аз го бутнах, за да не ме удари и оттам целият им отбор връхлетя върху мен. Изядох няколко удара в главата. След като аз паднах, целият отбор беше върху брат ми и го държаха и го биеха всички”, споделя момчето.

„Не им прави чест, хора на по 40 години, които се правят на мъже. Не е мъжко, 5 човека да отидеш и да биеш едно 20 годишно момче”, казва Станислав Христов.

На записите от охранителните камери се вижда, че единият от нападателите е Кристиян Добрев - изпълнителен директор на футболен клуб „Септември”. Засега той отказва коментар. Организаторът на футболната лига обясни, че всичко се случило за секунди и не е имало как охраната да се намеси.

„Мои колеги- съдия, делегат, плюс доктора и други колеги, правят всичко възможно да ги разтърват. За съжаление не успяват, защото доста хора участват в боя. Не мисля, че ако имахме охрана на място, пак щеше да успее да направи нещо”, каза организаторът на турнира Илия Ангелов. На място не е извикана и полиция. Сигнал е подаден на следващия ден. Участниците в боя ще бъдат разпитани.

Условни присъди за братята, пребили командоса във Войводиново

По думите на Ангелов вината била в двата отбора. „В случая не оправдаваме, особено биячите, защото се бият момчета срещу мъже. Наказанието е отборът, който е бил, да бъде изваден от турнира и нямат право да участват завинаги. И момчетата и те ще бъдат изключени от турнира”, добави той.

„Всичко, което искам, е тези хора, никога повече, да не вдигнат ръка, на когото и да било. Това са мъже на моите години, които вероятно имат деца, колкото тях. Надали ще им е приятно, ако попаднат техните синове или дъщери в тяхната ситуация. За мен тази агресия е недопустима” споделя майката на пострадалия.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.