Нашият ансамбъл е временен лидер в класирането в многобоя след изпълнение на съчетанието си с топки

Елитът на художествената гимнастика - отново у нас. За девета поредна година София е домакин на едно от най-престижните състезания в художествената гимнастика – Световната купа.

Надпреварата започна днес, в зала "Арена Армеец". Истински самурай на килима след перфектно изпълнение на съчетанието си с топки върху музика на японско аниме, нашият ансамбъл е временен лидер в класирането в многобоя. Прекрасно се представиха индивидуалните ни състезателки Катрин Тасева и Невяна Владинова, които останаха четвърти и пети и в следващите дни на състезанието ще атакуват върха и медалите. Такава е равносметката от днешния първи ден на престижния форум, който събра у нас състезателки от 38 държави. 

Снимка: Олег Попов, NOVA

Най-добрите в най-красивия спорт идват у нас с огромния си талант, но и със сериозните си изисквания. Делегациите от 8 различни държави на три континента са отседнали в столичен хотел.

"Не бих казала, че са капризни, но рускините са със сериозни изисквания за лукса на хотела, за категорията на хотела. Италианките имат изключително сериозни изисквания от гледна точка на храната", каза Димитрина Горанова от Агенция за настаняване на спортните делегации.

Фантастичен ансамбъл предизвика фурор и поведе в многобоя в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

"В повечето случаи са салати. За основните ястия – повечето са чисти меса. Приготвяме ги на грил или на пара", заяви главният готвач Таня Правчанова. 

Снимка: Олег Попов, NOVA

Шеф Правчанова има опит в посрещането на спортни делегации от всякакъв тип. А грациите далеч не са тези, които се изкушават най-много.

Владинова и Тасева вървят четвърта и пета в многобоя в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Имали сме доста интересни истории как футболисти се крият на стълбището. Те доста често се опитват да излязат незабелязани от хотела и да опитат фаст фуд", каза директорът на "Маркетинг и продажби" в столичен хотел Деян Желязков.

СНИМКИ ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МОМИЧЕТАТА ВИЖТЕ ТУК

Грациите на Египет настоявали храната им да е халал, а състезателките на Израел имали друга особеност. Управата на хотела среща и друго предизвикателство – да опазят концентрацията на спортистите преди състезание.

Силно начало за Тасева на Световната купа в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Не липсват и критични ситуации – при една от тях миналата година, куфарът с триката на италианките мистериозно изчезва. Триката са открити, а гимнастичките си тръгват с медал.

Каналите на Нова Броудкастинг Груп ще излъчат всички изпълнения. Цялото състезание ще бъде излъчено по NOVA SPORT, a части от него - по NOVA. Подробна програма на турнира и часовете на излъчването му в ефира на NOVA и NOVA SPORT може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.