Вижте историята на 20-годишната фигуристка Мина Здравкова

Мина Здравкова е 20-годишна българска фигуристка. Само на 10 години заминава за Москва за да следва мечтите си. Нейн баща е треньорът-футболист Ради Здравков. Това може би е една от причините да тръгне сама по широкия свят на тази крехка възраст – той вероятно е знаел какво е „да гориш” в нещо и да искаш да спечелиш.

След дълго търсене на партньор, тя намира американец, с когото се пързалят заедно вече от няколко години, а от 2 месеца той е горд българин - състезава се за България и има български паспорт. По този повод на последното състезание и двамата обличат български носии и танцуват изцяло на българска народна музика. Видеото от представянето им е силно споделяно в социалните мрежи в деня на състезанието, както и в последващите дни.

"Къси разкази": Историята на Дани Белев - българският Худини

В рамките на 3 години Мина обикаля 4 държави на 2 континента. Налага ѝ се много бързо да научи руски и английски. Тя е човек, „от рано влязъл в живота”. Само за 3 години преживява неща, които обикновено се случват на хората в рамките на 15-20 години. Въпреки битовите трудности, тя не е спряла да тренира и да се бори.

Цялата история на Мина вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.