Няма никакви доказателства за това, че отстранената кметица е взела пари, твърди защитникът на Иванчева

Отстранената кметица на столичния район „Младост” Десислава Иванчева е изгонила строителния предприемач Александър Ваклин от кабинета си, след като той й предложил подкуп от 70 000 евро за придвижване на преписка. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Марин Марковски, адвокат на подсъдимата за взимане на подкуп. Впоследствие именно Ваклин бе човекът, подал сигнал за корупция, вследствие на който Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и предшественикът й на поста Петко Дюлгеров бяха задържани преди година в центъра на София.

Дюлгеров: Ваклин искаше да бъда медиатор между него и Иванчева, даде ми 14 хил. евро

Марковски категорично заяви, че няма доказателства за това, че клиентката му е поискала и е взела подкуп. Защитникът е убеден, че обвинението ще падне в съда. Според Марковски „системата е изцяло приготвена да ги злепостави”. Парите, намерени в колата на Иванчева при спецакцията, били оставени там от Дюлгеров. Той пък наскоро се отказа от първоначалните си показания, дадени пред разследващите.

„Не е вярно, че са й светнали ръцете. От фосфоресциращото вещество, с което полицията е поръсила банкнотите, тя е имала около устата, по брадата и близо до веждите. Това доказва, че Иванчева не е пипала парите”, каза още Марковски.

Спецпрокуратурата поиска по 20 години за подсъдимите по делото "Иванчева" (ВИДЕО+СНИМКИ)

В понеделник трябва да бъдат произнесени присъдите по делото. Специализираната прокуратура поиска по 20 години лишаване от свобода за всеки от тримата подсъдими, забрана за Иванчева и Петрова да заемат обществени длъжности и глоба по 20 хил. лв.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.