До хората няма как да стигне дори линейка

От два моста - нито един годен за преминаване. Повече от месец жителите на Стояновци са откъснати от света. Тези, които имат по две коли, оставят едната от едната страна на моста, а другата – в другия му край, за да могат да пътуват до Роман, където работят и учат.

До селото няма как да стигне дори с линейка. Временното съоръжение, което трябва да замести по-далечния мост, според хората е опасно дори за кола.

„Под моста е направена една отбивка, с която се влиза близко до водата и след това да излизаш право нагоре с колата. Аз снощи съм минал и съм треперил дали няма да се обърна”, каза жителят Стефан Стоянов.

Родопското село Мугла все още е откъснато от света (ВИДЕО)

Дори местният хранителен магазин трудно доставя хляб за хората. Затова от двете страни на блокираното съоръжение има коли. Едните, за да могат да стигнат от моста до Роман, а другите, за да могат да стигнат от моста вкъщи.

„В момента се изгражда този обект. При всеки по-голям инфраструктурен проект има временно неудобство, което се създава за гражданите, за което се извинявам. Има технологично време за стягане на бетона и най-вероятно другата седмица ще бъде пуснат. Най-вероятно другата седмица ще бъде пуснат”, заяви кметът на Община Роман Валери Ролански. 

Критична ситуация в Северозападна България (ОЗБОР)

Според строителната фирма обаче срокът е друг. „След 14 дни ще бъде пуснат за преминаване официално с парапети, с мантинели, с всичко, което ще обезпечи нормалното ползване на съоръжението така, както е по закон”, каза управителят на фирмата-изпълнител Стоян Цонев.

Неяснота за времето за ремонт обаче притеснява хората. „Ето и в момента общинският кмет не знае кога ще бъде пуснат пътя. Селото ни е дълго 2 километра. Снабдяването с продукти става на ръка”, каза местната Мариана Николова.

Седмица, две или повече ще чакат още хората в Стояновци - отговорът на този въпрос остава неясен.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.