Лидерът на опозицията Хуан Гуайдо обяви, че е започнала финалната фаза на свалянето на Николас Мадуро

Oпит за преврат във Венецуела. Лидерът на опозицията Хуан Гуайдо обяви, че е започнала финалната фаза на свалянето на Николас Мадуро.

КРИЗАТА ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА: Върховният съд поиска имунитета на Хуан Гуайдо

В столицата Каракас се чуват изстрели, а хора хвърлят камъни по военна база. Гуайдо се появи във видео в Twitter, заедно с група униформени мъже и заяви, че вече има подкрепата на армията. Събитията предизвикаха  противоречива реакция от страна на международната общност. Испания обяви, че е против кръвопролитията и не подкрепя никаква форма на военен преврат. Колумбия пък призова армията да подкрепи Гуайдо. а от белият дом заявиха, че президентът Тръмп следи внимателно ситуацията във Венецуела.

Отнеха депутатския имунитет на Хуан Гуайдо

„Окончателният край на узурпацията започна днес. Разчитаме на народа на Венецуела. Днес въоръжените сили са категорично на страната на народа, на страната на конституцията, те са лоялни на конституцията, лоялни на народа на Венецуела, на семействата си, на бъдещето и погреса. Това бяха години на саможертви и преследване. Години на страх. Днес, този страх свършва”, обяви Хуан Гуайдо.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.