Тя постига победата, въпреки че имала проблеми с рамото

За първи път в историята - български спортист ще участва на 7 олимпиади. Изключителното постижение е на състезателката ни по спортна стрелба - Мария Гроздева. Тя завоюва Световната купа в дисциплината 25 метра спортен пистолет в Пекин, Китай. С тази победа мария си осигури 7-мо участие на олимпийски игри в токио през 2020 година.  В нейна чест на 8 май в Русе откриват стрелбище за шампиони, което ще носи нейното име.

Историческо: Мария Гроздева отива на седма олимпиада (ВИДЕО+СНИМКИ)

Само броени дни, след като спечели световната купа в Пекин. Мария Гроздева вече е в залата за тренировки. Споделя, че за нея няма почивка. „За съжаление няма, защото идва следващото състезание в Мюнхен, така че трябва да отидем подготвени”, разказва пред репортера ни Живко Константинов тя.

Гроздева сподели, че нито един път не се е изушила да погледне таблото с класиранията. „Тази победа, този медал с квота, ми е най-ценна от всички световни купи. Изключително силно беше състезанието в Пекин”, сподели още спортистката. Тя постига всичко това, въпреки че има проблем с рамото. 

Мария Гроздева: Концентрирах се върху всеки изстрел

„Вземане за квота за олимпиадата е изключителен успех при всички спортове. При всички спортисти това е най-важното нещо. Интересното в нейния случай, е че тя взе квота с първо място”, обясни Валери Григоров, треньор на Мария Гроздева.

Мария Гроздева се завръща в България след квалификацията

Вижте какво още споделя състезателката във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.