Премиерът беше в Пловдив, където обеща на жителите на кв. "Кършияка", че няма да се застроява парка им

Премиерът Бойко Борисов се разгневи, заради коментари, които обвързват речта на папа франциск с приютяването на бежанци у нас.

„Защо искат да опорочат едно такова силно политическо посещение  и за народа, и за хората, и за католиците. Едва ли не е дошъл, за да докара мигрантите… На всяко хубаво нещо да сложат по една лъжица катран. Той се наведе, целуна на патриарха иконата. Веднага си облече дрехата, с която служи сега и в Раковски – подаръкът от мен. От снощи в менюто му е само кисело мляко”, каза премиерът Борисов.

По-рано през деня премиерът обеща на жителите на кв. "Кършияка" в Пловдив, че теренът на ул. "Кап. Дрангов" ще остане зелена площ. „Разпоредил съм на кмета Иван Тотев и на областния управител Здравко Димитров да не се поддават и паркът да си остане”, каза Бойко Борисов, предаде БТА. 

На място той е бил заедно с финансовия министър Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев. 

„Като кмет на София имах няколко подобни случая с частни зелени площи, но съм ги решавал в полза на хората. В плана на Пловдив това е озеленено. Остава парк, така че, който иска да купи парк това са хубави частни паркове. Това съм го разпоредил. Това ще остане зелено”,  каза още Борисов. 

Борисов: До месец България ще има военновъздушно училище (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той е възложил на държавните и общински органи да решат проблема с терена, който е от 16 дка и е закупен от физическо лице с намерението да го застрои. 
Жителите от квартала трети месец протестират с искане тази площ да си остане парк.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.