Акцията продължава седми ден

Страх и напрежение в Костенец, след като втори човек беше убит в града. Полиция и жандармерия седми ден издирват основния заподозрян за първото убийство на жена - Стоян Зайков. Според разследващите е възможно той да е свързан и с разстрела на неговия роднина вчера. Резулати от издирването все още няма, Стоян Зайков не е открит. На 112 не са постъпили сигнали, че е бил видян.

Ново убийство в Костенец (ОБЗОР)

Дали издирваният Стоян Зайков е убил братовчед си и негов съсед Валентин Петров, разследващите все още не могат да кажат. „Тази версия остава. Работим. И докато не я изчистим или потвърдим, тя си остава”, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Остава и версията, че убитият мъж може да е укривал Стоян Зайков в дома си. Двамата били в добри отношения.

„Предполагаме, че може да се е укривал, тъй като, когато сме водили беседите с него и сме искали да извършим проверка, починалият е казал, че той ще си провери къщата и да не се притесняваме. Категорично е заявил, че ще ни оказва съдействие и ще ни подава информация, с каквото може да ни бъде полезен. Не е имал притеснения. Това също ни навежда, че той може да е бил и евентуален помагач”, коментира още Иванов.

 

СЛЕД УБИЙСТВОТО НА МЛАДА ЖЕНА: Костенец под полицейска блокада (ВИДЕО)

Колко време убиецът е пребивавал в къщата на жертвата, също е въпрос на доказване. Съседите на Валентин не знаели нищо. „Валентин тук наскоро мина с колата. Здравей, здрасти... Не изглеждаше притеснен”, казва една от съседките.

Хората в Костенец обаче вече живеят в страх. Къщите в района на второто убийство, са претърсвани по минимум два пъти.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.