Тялото на мъж беше открито в непосредствена близост до дома на Стоян Зайков, заподозрян за първото убийство

Ново убийство в Костенец. Тялото на мъж беше открито в непосредствена близост до дома на 43-годишния Стоян Зайков.

Именно Зайков е заподозрян за убийството на бившата си партньорка, която беше открита в петък. От тогава, до днес, спецчасти неуспешно се опитват да издирят и арестуват мъжа. 

Убитият мъж се казва Валентин Петров на 42 години. Прострелян е с ловна пушка, която може да се окаже самоделно направена. Къщата му се намира точно до тази на Стоян Зайков. Служителите на реда не изключват вероятността той да се е укривал в дома на убития. Преди дни Петков отказал да бъде сниман с камера, защото се страхувал, че Стоян може да посегне на живота му. Предполагал, че съседът му е възможно да се укрива на тавана на дома му.

„Последно, по данни до този момент, човекът е видян жив около 18:00 часа вчера. Раната е около брадата му. Една рана от огнестрелно оръжие. Двете убийства са извършени с две различни оръжия”, обясни Наталия Николова, окръжен прокурор на София.

„Към този момент нямаме никакви категорични доказателства, които да твърдят, че заподозреният извършител на първото убийство е автор на второто. Има роднинска връзка. Трети братовчеди са. Беседвали с убития. Той не е имал никакви притеснения, които да сподели с нас. Категорично е заявил, че в неговата къща няма никой. Дали го е използвал като ятак, само може да гадаем. Нямаме никакви данни от убития, който е намерен днес, да е имал интимни взаимоотношения с убитата преди време”, пък заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Костенец вече е буквално блокиран. Извършват се обиски на  всички къщи. На място са екипи на СОБТ, органи на Областната дирекция на полицията в София и сили на жандармерията. От полицията отново предупреждват, че издирваният е опасен. Умоляват се всички, които го видят да сигнализират органите на реда.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.