От общината увериха, че вече има наказани за случката

След проливен дъжд асфалтират дупки на паркинг пред блок в русенския квартал "Здравец”. Тъй като мястото е осеяно с дупки, хората се зарадвали, когато от общинската пътностроителна фирма започнали ремонт. Останали неприятно изненандани обаче, защото видели, че асфалтът се полага след проливен дъжд. „Знам, че два дни преди това се слагаше грунд и се зарадвахме, че ще ги запушат, а във вторник валя дъжд и сутринта, като излязох на работа, знам, че имаше локви. В един момент карам в локвите и виждам, че се полага асфалт, което за мен е недопустимо”, обясни един от живущите в блока Иван Кънев.

Русенецът е строител и като експерт смята, че поставена по този начин, настилката няма да издържи дълго. А съседите му се оплаквали, че години наред си трошат колите на паркинга пред блока. „Това, че няма никаква спойка с основата - слага се един грунд, който на следващия ден го залива водата, вече е безсмислен”, допълни Иван.

СЛЕД ПОРОЯ В ДУПНИЦА: Водата разруши цяла улица и стълби (ВИДЕО)

При проверка на NOVA в общината се оказа,че още в сряда миналата седмица кметът бил на обиколка в квартал "Здравец". Изпратил на място директора на общинската строителна фирма, който започнал проверка. „Реално този ремонт, който се е случил в сряда, не е бил планиран. Ние работим на два други обекта в града и след изравняването на една улица, която ще правим цялостно асфалтиране, е останала някаква част асфалт, може би около тон - тон и нещо в термокоша, те са решили да го оползотворят”, коментира Стамен Савов, управител общинско предприятие "Комунални дейности"

Управителят на общинското дружество обясни още, че работниците се отзовали на сигнал на гражданка, която ги помолила да запълнят дупка в близост до блока. „Оттам те са влезли тук на своя глава, дори без техническия ръководител, работниците като са искали да свършат добро”, допълва Савов.

Смолянско село плаши с бойкот на изборите заради лоша инфраструктура

Още на следващия ден пак била изпратена строителна група да подготви наново за асфалтиране изрязаните вече участъци от улицата. След като минат дъждовните дни ще се сложи и нов асфалт. Вече има наказани, увериха от общината в Русе.

Репортер: Наталия Йорданова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.