Зрител на NOVA изпрати снимка на последствията от дъжда и след ремонт на една от улиците в града

В Дупница пороите разрушиха цяла улица със стълби. Водата и камъните буквално са заровили кола, паркирана там.

Зрител на NOVA изпрати снимка на това как изглежда улица "Родопи" след проливните дъждове от последните два дни. Валежите доведоха до тежки щети, след като довлякоха земна маса и камъни, унищожавайки почти напълно стълбището, което води до съседните улици.

Силна буря с градушка в Бургас (ВИДЕО)

Хората се опасяват, че щетите за тях може да бъдат и още по-големи, ако проблемът не бъде решен бързо, тъй като земна маса вече навлиза и в дворовете им.

Водата, която се е изсипала в събота над града, бързо набира скорост и помита всичко по пътя си. В капана попада паркиран на улицата джип. Собственичката още не може да осъзнае какво се е случило.

От "Моята новина": Порои и гръмотевични бури в Западна България (ВИДЕО)

Този следобед над града се изсипа нов порой. Според хората не само обилният дъжд е виновен за разрушената улица. Имало и ремонт на ВиК, след който в средата на масивните стълбите бил положен водопровод. След това го заровили само с баластра.

Климатолог: До края на месеца ще има още две-три дъждовни вълни

От общината обясниха, че отговорно е ВиК дружеството. От там на свой ред бяха категорични, че са си свършили работата - поставили са нов водопровод и са го заровили. За асфалтиране тепърва щели да избират изпълнител с обществена поръчка. След дъжда обаче за основен ремонт и асфалтиране са не само стълбите, но и цялата улица „Родопи”.

Репортер: Антон Чавдаров

Снимка: Андрей Василев, "Моята новина"

Изпращайте Вашите сигнали в рубриката „Моята новина”.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.