Сериозно наводнение имаше и на Терминал 1 на Летище София

Порои и гръмотевични бури в Западна България. Няколко аварийни екипа отводняват мазета и приземни етажи в София, след като над града за кратко време се изсипаха над 23 литра на квадратен метър. 

Градушка в гр. Шивачево, Сливенско

Много хора останаха и без ток. Пороят над столицата причини сериозно наводнение имаше и на Терминал 1 на Летище София.

Заради проливния дъжд, покривът на Терминал 1 в зоната на заминаващите протече и то сериозно. Това се случи в зоната след паспортната проверка, поради което не можем да покажем пораженията.

От Летище София категорично отказаха да ни пуснат вътре. Оттам увериха, че работници започват ремонт на наводненото място и че нахлулата вода не е попречила на пътниците да отлетят навреме.

След дъжда на столичната улица "Чавдар Мутафов" №3

Наводнен участък имаше и в района на моста на гара „Искър”, където нивото на водата достигна около 50 см.

На софийската улица „Чавдар Мутафов” в кооперацията под номер 3 заваля от тавана, а Пожарната и граждани над час се бориха със стихията. Поради липса на торби с пясък, водата се спираше с подръчни материали като стара счупена врата. Проблем на тази улица обаче настъпва при всеки дъжд.

Запушени шахти в Дупница

„Канализацията не може да поеме и избива отвсякъде. Искам да призова всички да не си плащат данъците”, призова Мариела Медарова.

Ул. "Рашо Димитров" в Перник става като плувен басейн при всеки дъжд

Всички гаражи на улица „Чавдар Мутафов” са наводнени. Подземният гараж на кооперацията също е потопен. Имаше опасност и от късо съединение.

Дъжд в Карлово

Лятната буря заля много градове в западната част на страната. Улици се превърнаха в реки заради запушени шахти – пишат наши зрители в рубриката „Моята новина”.

Порой и наводнение в гр. Златица, област София

Зрители ни изпратиха кадри от Перник, Дупница, Златица и Карлово. В областите Монтана, Видин, Враца, Габрово и Ловеч се изляха между 30 и 50 литра на квадратен метър.

Репортери: Живко Константинов, Десислава Георгиева, Наталия Герджикова

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.