Все още не е ясно какви са щетите

Мощни бури и градушки удариха половин България. Насажденията в десетки населени места в северозападната и централната част на страната са унищожени. На места ледените късове падаха в продължение на 10-15 минути. Пострадаха села в Плевенско, в които само преди седмица буря отнесе покриви и изкорени дървета.

СНИМКИ ОТ ВИЖТЕ ТУК

В свищовското село Морава улиците се превърнаха в реки, след като пороят отнесе асфалта. Спряно беше и движението по жп линията между Левски и Свищов. В района отново заседава кризисен щаб.

Леден дъжд с размерите на лешник падна в района на Монтана. В село Горна Вереница стихията унищожи продукцията на хората.

Ураган и градушки нанесоха огромни щети в Свищовско и Карловско (ВИДЕО)

Кадри на бедствието бяха публикувани в социалните мрежи. Синоптиците предупреждават, че опасният фронт се придвижва към плевенска и ловешка области.

Във Facebook страницата Meteo Balkans бяха публикувани кадри от опутошителната градушка край село Долна Вереница, на няколко километра от Монтана.

В свищовското село Совата пък се изля порой.

Кадри от побелели пътища се появиха и от село Български извор по главния път за Велико Търново и Варна.

Богдана Денчева пък изпрати в страницата “Meteo Balkans” снимка от градушката, ударила Ловеч.

Времето над страната е неустойчиво. Студен атмосферен фронт създава условия за екстремни явления през днешния ден. Уязвими са районите на Северозападна и Централна Северна България.
 
Лошото време не се размина и без пътни инциденти. Една жена загина при катастрофа между Монтана и Берковица. Други двама са ранени и са настанени в болница. Челният сблъсък станал на завой. 
 
Репортери: Биляна Борисова, Мартин Георгиев

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.