Те са 288 в цялата страна

От днес започват масови проверки на къщите за гости, изградени по европейска програма. Ще инспектират имотите, които са в 5-годишния период за мониторинг.

Те са 288 в цялата страна. Проверките започнаха от ловешкото село Дъбен.

От фонда обясниха, че имат сигнали за къщата, а  тя била построена от фирма, в която съсобственик е кметът на Луковит Иван Грънчаров. Градоначалникът обяви, че няма притеснения за инспекцията. За две години в туристическия обект има над 3500 нощувки, което, според него, ще се докаже в хода на проверката.

Продължават проверките на къщи за гости в страната

 „Съгласно наредбите, по които се одобряват проектите по мярка 311 и 312, този тип свързаност не е налице. Друг е въпросът дали не е налице нарушение съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация, в който, цитирам член 41: кметът не трябва да извършва търговска дейност”, заяви Калоян Костадинов, зам.-изпълнителен директор на фонд „Земеделие”.

„Законът на мен ми позволява да участвам във фирми. Така че не виждам какъв е проблемът – аз не участвам в управлението и наистина не мога да участвам физически, защото наистина работата на един общински кмет е доста голяма”, каза от своя страна Иван Грънчаров, кмет на Луковит.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.