Един от обектите се оказа трудно достъпен за проверяеащите

Продължават извънредните проверки в къщи за гости. Те започнаха, след като стана ясно, че са подадени нови проекти, с които да бъдат изградени СПА съоръжения към такива имоти. работят ли наистина проверените обекти, или басейните са за лично ползване,

Един от обектите, които се оказаха на прицела на земеделското министерство се оказа трудно достъпен за проверяващите днес. Мястото се намира в берковското село Ягодово. Идеята е там да се направи детски скаутски център. "Кандидатствали сме за един много малък скаутски учебен център, който е много малък - 120 квадрата, в който да има две зали в които да си провеждаме заниманията, когато навън е студено и терена не дава тази възможност", коментира Валентина Зочинова.

Започнаха извънредни проверки на къщи за гости

За да се случи огледа, услужлив съсед окоси пътеката на проверяващите. Нарушения не бяха открити. Такъв е изводът и от другата проверка - на хотел в Берковица. Собствениците кандидатстват по проект за изграждане на кухня и джакузи. "За да можем да увеличим посещаемостта на обекта, това ни е единствената цел", заяви Димитър Кръстев, представител на хотела.

Проверяват басейните в къщите за гости

"Направените към момента проверки и заключения могат да се използват за становище, че към момента хотелът ще използва предвидените в проектното предложение инвестиции по предназначение за настаняване на туристи, а не за собствени нужди", коментира Стефан Спасов, началник на отдел в Министерството на земеделието.

Икономическа полиция прави допълнителна проверка на 29 къщи за гости в Кюстендилско

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.