Репортерът на Новините на NOVA на гости в „На кафе”

Живко Константинов е човекът, който вярва, че най-важните новини са в края на емисията. „Така дори зрителят да е бил малко стреснат от случващото се в държавата и по света, накрая винаги има нещо, което да го усмихне. Затова в Новините на NOVA винаги има нещо любопитно за всеки ”, споделя топ репортерът.

Живко печели много престижни награди в областта на журналистиката. Последната е „Зелено перо” - престижното отличие за отговорно отношение към околната среда. „Става дума за репортажите за мръсния въздух в столицата. Знаете всички какво преживяхме тази зима в големите градове, за съжаление това е доста голям проблем и аз се обръщам към всички институции да не оставят всичко това, което обещаха, на хартия.”

Живко си спомня първия си репортаж през 2009 г., когато Европейската комисия забранява живачните термометри и на него му хрумва идеята да провери ако имаш живачен термометър у дома, къде можеш да го изхвърлиш. Оказва се, че в цялата държава няма специални места за такива отпадъци. Това е „бойното му кръщение” в новините.

Топ репортерът си спомня и първото си живо включване, което се случва на 1 февруари, точно на рождения му ден, когато отива на Телевизионната кула, за да отрази големия сняг в столицата. „Аз не знаех как се прави живо включване, казаха ми – слагаш една слушалка, като чуеш, че водещият те обявява в ефир, почваш да говориш. И така... Почвам да говоря, обяснявам колко е тежка ситуацията, какъв сняг е натрупал, колко е зле положението и точно в този момент слънцето изгрява. Но тъй като съм от Варна и там често казваме „слънцето изпече” и аз казвам: „Ето, колеги, добрата новина е, че слънцето изпече!” И в този момент в слушалката чувам смеха на колегите. Това ми беше най-веселото преживяване като жива връзка.

Още какви забавни истории разказва Живко Константинов и как успява да зарази всички с нестандартния си поглед и чувството си за хумор, можете да видите в цялото видео в „На кафе”.