Задържаният полицай вече е с обвинение

Полицаят, арестуван за наркоразпространение в София, вече е с обвинение.

Само по NOVA - говори жена, която е подавала многократно сигнали за разпространение на амфетамини в квартал "Лагера". 26-годишният полицай от Четвърто районно е задържан в момент на сделка с амфетамини. Сигналът, че пласира дрога, дошъл от полицай. На него му го подал друг дилър от квартал „Лагера”. „Вчера е продал 50 таблетки за сумата от 500лв. Предишните пъти - общо 40. В дома му вчера са открити още около 200 таблетки”, обясни Емилия Русинова, градски прокурор на София.

Полицаят е укривал амфетамините в абсорбатор в жилището си. От "Вътрешна сигурност" са го следили 3 месеца. Използвали са и специални разузнавателни средства. „ Открити са тефтер, в който е записвал кога, колко, на кого е продавал”, допълни прокурор Емилия Русинова.

Задържаха полицаи за пласиране на дрога (ВИДЕО+СНИМКИ)

Арестуваният полицай започнал работа в системата на МВР през 2017-та. Година преди това стажувал. Нямал провинения и  наказания.  Живеел под наем. „Не е изключено да се разшири кръгът на лицата, които ще бъдат задържани. В МВР, като във всяка система, в която работят много хора, не са изключени такива случаи”, коментира вътрешния министър Младен Маринов.

Засега разследващите имат доказателства, че полицаят е пласирал дрога само на територията на квартал „Лагера”. През годините притеснени родители са подавали сигнали до МВР, че децата им намират амфетамини в квартала. „Които се крият в храстите и децата изравят пликчетата оттам и ни ги носят, докато ги разхождаме да си играят в градинките”, разказа жената, която е подавала много сигнали.

Децата от квартала са намирали  пликчета с амфетамини скрити в храсти на тази детска площадка, а възрастните са намирали зад това табло за некролози. „В изоставени атомобили, в дърветата. При една обикновена разходка, се наблюдава как дилърът мята пакетчето горе на балкона. От балкона му се мятат парите. И сделката е извършена, без лицата въобще да се срещнат. Определена група хора продължава и си се движи по същото трасе, със същата стока. Това може да го види всеки обикновен човек и всеки полицай”, допълни тя.

След сигнала, който подава до МВР,  жената не е викана на разпит. Амфетамините също не били иззети. Полицаите обаче направили акция в квартала и задържали няколко души. Служителят на реда е задържан за 72 часа. Повдигнато му е и обвинение.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.