Понякога кафето не е достатъчно, за да се събудим

Първото нещо, което правим, след като станем от леглото, е да си приготвим кафе, тъй като повечето от нас смятат, че това е най-сигурният начин да се разсънят. Да, кофеинът ще ни даде кратък приток на енергия, но кафето няма никаква хранителна стойност, която да ни зареди за началото на деня, съобщи Vesti.bg.

Препоръчително е да го комбинираме с някои храни и напитки, които безотказно ще ни превърнат в кълбо от енергия.

Вода

Въпреки че водата също няма никаква енергийна стойност, нейните полезни ефекти върху организма ни са купища много. Преди да посегнете към кафето, най-добре изпийте една чаша вода.

Защо? След часовете, прекарани в сън, на тялото му е нужна вода, която да задвижи отново всички процеси в тялото, които по време на съня са били в по-летаргичен режим.

Осем храни и напитки за регулиране на кръвната захар (СНИМКИ)

Портокалов сок

Друга напитка, която се препоръчва за започване на деня, е сокът от портокал. Разбира се, прясно изцеден. Сокът от портокал е богат на антиоксиданти, дава ни усещане за ситост, съдържа витамин С, фолиева киселина, калий и магнезий.

Скорошно проучване доказва, че честата употреба на сок от портокал заздравява имунната система.

Овесена каша

Овесената каша се смята за една от най-здравословните закуски. Богата е на влакна, протеини, играе важна роля за регулирането на нивата на холестерола.

Овесената каша за закуска ще ни накара да се почувстваме сити за дълго време и ще ни даде прилив на енергия, който ще ни държи будни и продуктивни дълго време.

Яйца

В последните години много се обсъжда темата за това дали и до колко е полезна честата консумация на яйца.

Ако имате възможността да си купувате яйца от производител, на когото имате доверие, то няма за какво да се притеснявате.

Независимо дали сварите яйцата или ги приготвите на омлет няма да сгрешите. Те са отличен източник на протеини, витамин B, B12, A, D и E, калций и желязо.

Банани

Скоро си говорихме за това, че бананите за закуска не са добър избор, но само при положение, че ги консумирате самостоятелно.

Ако към първото ядене за деня добавите продукт, богат на мазнини, бананът по никакъв начин няма да попречи на благополучието на стомаха ви. 

Напротив, ще ви зареди с енергия.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.