Ето кои храни да консумираме всеки ден

Симптомите на диабет могат да бъдат контролирани с помощта на здравословна и балансирана диета. Някои храни обаче са особено полезни за регулирането на кръвната захар, предаде БТА.

Ден, след като съобщи за шведско изследване, според което сокът от броколи помага за контролиране на диабета, д-р Сара Брюър обяснява кои други хранителни продукти допринасят най-съществено за стабилизиране на нивата на кръвната захар. Специалистката препоръчва всеки ден да се консумират между три и пет от посочените храни в ГАЛЕРИЯТА НИ.

Как да си набавим хром и магнезий?

Елементи като хром и магнезий, които могат да се набавят от храни или под формата на добавки, също допринасят съществено за регулирането на кръвната захар и помагат за предпазване от усложнения, свързани с диабета.

Приспива ви се след хранене? На какво е симптом

Хром съдържат продукти като яйчен жълтък, сирене, плодове и зеленчуци, червено месо, варива, пълнозърнести храни, черен пипер. Отличен източник на магнезий са морските дарове, месото, яйцата, млечните и пълнозърнестите продукти, варивата, ядките, зелените листни зеленчуци.

Снимка: iStock

И още по темата:

Вредни ли са някои от храните, които ядем?

Колко трябва да ядем, за да сме здрави?

Кои са "най-чистите" и "най-мръсните" храни у нас?

ЯЖ ЗЕЛЕНЧУЦИ, НЕ БОКЛУЦИ: Зъболекар в Пловдив учи деца да готвят здравословно

Мазнини, захар и сол: по колко е полезно?

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.