Tова съобщи Иво Михов, един от организаторите

Около 50 коли са се събрали на автопоход против промените в Закона за закрила на детето. Това съобщава Агенция „Фокус“, цитирайки Иво Михов – член на софийската група на организаторите на протести към Националната група „Не на стратегията за детето 2019-2030 година“.

Нов протест срещу Стратегията за детето

"Все още не знаем колко да очакваме да дойдат, тъй като доста хора ще се присъединяват по време на цялата програма на шествието. Ние сме против въвеждането на детско правосъдие в България и смятаме, че всички тези причини за отнемане на деца, които се предвиждат в чл. 36 от Закона за закрила на детето, трябва да бъдат премахнати или съгласувани с родители преди изобщо да бъде приеман този член. Тъй като от два реда той в момента е 30 страници“, заяви Михов.

Бисер Петков: Издърпването на ухо не може да бъде причина за отнемането на деца

Той уточни, че там са описани всякакви причини за отнемане на деца, които определи като "абсурдни". „Като например риск от изоставяне – това е повод за отнемане на дете, вписан в чл. 36. А да отнемеш дете поради риск от изоставяне за мен е като да убиеш някого поради риск от отцеубийство – на всеки би трябвало да му звучи абсурдно“, каза още той.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.