Продължава борбата с пожарите в страната

Огънят в района на Дупница е овладян, но частично бедственото положение продължава. Все още не са ясни официалните резултати за състоянието на въздуха. АМ „Струма” все още е затворена и в двете посоки. Щетите по магистралата са сериозни. Вероятно ще се наложи да бъде направен и ремонт. Оказа се, че собственикът на цеха за отпадъци няма никакво разрешение да складира каквото и да е под магистрала „Струма” и на своя глава решил да използва пространството, за да подреди там балираните отпадъци, които изгоряха.

Какви са щетите по АМ „Струма” след пожара?

В Хасковско, за броени часове пожарът измина километри. На място работят близо 100 пожарникари военни, горски и доброволци, има и тежка техника. Според службите на този етап стихията е овладяна. Предполага се, че тръгналият от Брягово огън е причинен от човек. Районната прокуратура в Хасково вече разследва причините.

Пожари бушуват на няколко места у нас, обявиха частично бедствено положение в Дупница

Пожар на сухи треви спря във вторник вечерта движението на влаковете между гарите Долапите и Иваново. В овладяването на огъня са се включили пет пожарни екипа от Русе. Около три часа се е наложило хората от пътническия влак към Горна Оряховица да чакат, без да знаят какво се случва. После са били превозени с автобуси до най-близката гара. Няма пострадали хора, нито материални щети по композициите. 

Репортери: Антон Чавдаров, Димитър Иванов, Наталия Йорданова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.