Недоволните искат среща с Нено Димов

Протест и блокада на пътя към завода за преработка на отпадъци в Яишманци. Десетки недоволни жители от съседни населени места се събраха, за да протестират срещу депонирането на боклуци, които горяха преди седмица. При недоволните дойде и министър Нено Димов.

С бебешки колички и деца на ръце стотици жители блокираха пътната отсечка, водеща към завода за отпадъци. Този път недеволните спряха и движението по отбивката за автомагистрала „Тракия”.

Пожарът в Шишманци може да блокира трафика по АМ „Тракия”

Напрежението ескалира, след като само малка част от протестиращите беше
допусната в завода заедно с екоминистъра. Хората, които бяха допуснати в предприятието, обаче заподозряха прикриване на нередности.

Управителят на завода увери, че след последния пожар в предприятието се взимат всички противопожарни мерки. Заводът разоплага с необходимите цистерни за вода.

"С четири цистерни разполага - двете са по 8 кубика, двете с по 10. Няма как да е умишлено и допълнително да вкараме земни маси, които да използваме за поредното запръстяване", каза управителят на завода за преработка на отпадъци в Шишманци Стоян Гидиков. 

Местните жители останаха недоволни от обещанията на министъра и следващата седмица излизат отново на протест.

Протест край Шишманци заради депото за отпадъци (ВИДЕО)

Министърът откри нередности в начина, по който сега функционира завода. "Няма да отнема разрешителното и ще променим комплексното разрешително, така че да не се разрешава депониране", каза още министърът на околната среда и водите Нено Димов.

До две седмици предприятието ще бъде глобено. Местните жители останаха недоволни от обещанията на министъра и следващата седмица излизат отново на протест.

СЛЕД ПОЖАРА: Полиция влезе в завода за смет край Шишманци

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.