Тя била хваната след петчасово търсене

Надзиратели в главния затвор в Коста Рика часове наред дебнаха котка, която внасяла мобилни телефони за затворниците, съобщиха вчера властите, цитирани от Франс прес и БТА.

Котката приносител била заловена след петчасово търсене, защото се скрила в канализационните тръби, веднага щом надзирател от близкия до столицата затвор "Ла реформа" в Сан Рафаел де Алахуела, я забелязал.

"Беше ни много трудно, защото се беше промъкнала в канализацията", каза пред журналисти Пабло Бертоси, директор по сигурността на местата за задържане. Когато котката най-после се появила и била хваната, на гърба й имало раница с два мобилни телефона, зарядно устройство и две СИМ карти.

Съпрузи спечелиха 1,2 милиона долара от лотарията благодарение на котката си

Акцията била проведена в условията на растяща загриженост на властите в Коста Рика, че в затворите нелегално се внасят мобилни телефони, които лишените от свобода използват за телефонни измами. Престъпни групи често използват животни за предаване на пратки на излежаващи присъди лица. През 2015 г. гълъб с дрога, прикрепена за крачетата, беше хванат при долитане в затвора "Ла реформа".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.