По повод годишнината ръководството направи видеоклип и песен

На 4 септември АЕЦ „Козлодуй” празнува 45 години от създаването си. По повод годишнината ръководството направи видеоклип и песен, с които да уважи хората, изградили централата и които работят в нея. Музикалното произведение предизвика бурни реакции.

Кой финансира клипа на естрадната песен за АЕЦ „Козлодуй”?

Пред NOVA изпълнителният директор на централата каза, че клипът е платен от АЕЦ „Козлодуй”, но без да посочи точната сума. По неофициална информация цената на клипа достига 30 000 лева.

Кирил Николов вече е пенсионер, но целият му живот от началото до днес е свързан с АЕЦ „Козлодуй”, започнал от най-ниското ниво и стигнал до поста изпълнителен директор.

ОДА ЗА АЕЦ: Екип на „Козлодуй” записа песен (ВИДЕО)

"Първата ми работа ме назначиха като енергетик. Имаше тогава един такъв принцип - 110 лева минус 5%, че нямате стаж, но преживяхме го всичкото това. Тогава не беше най-важното заплатата. Много по-важно беше това, което вършехме", каза бившият изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" Кирил Николов.

Настоящият заместник-директор Александър Николов в гимназията искал да стане лекар, но в казармата бързо се отказал от тази идея и станал енергетик. "Започнах работа в АЕЦ „Козлодуй” в далечната 86-та като стажант – студент и 87-ма след дипломирането се готвих за стаж инженер-оператор", каза още Николов.

Така вече близо 33 години животът му е свързан с централата. За малко ходил на друго място, но се върнал, защото атмосферата тук му липсвала. Смята, че и музикалният клип, в който участвал с удоволствие е част от новата визия на централата. "АЕЦ „Козлодуй” е едно предприятие, което е така образно казано като една военизирана структура и реда при нас е изключително строг, но в крайна сметка и ние сме нормални хора и от време навреме можем да си позволяваме подобни неща и съм щастлив, че направихме такъв хубав клип, който има много широк отзвук в страната", заяви бившият изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй".

С такова настроение и бивши, и настоящи служители коментираха, че имат зад гърба си 45 години обща история, а напред е бъдещето за ядрената енергетика.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.