Спречкването с употреба на сила е било между редактор и репортер

Напрежението в БНР е стигнало до физически сблъсък. Според неофициална информация спречкването с употреба на сила е било между редактора Добрин Йотов, който е брат на мъжа на Силвия Великова и репортера Добромир Видев.

Журналисти от БНР на протест в подкрепа на директора Светослав Костов

Скандалът в нюзрума бил заради неизлъчен материал. При него редакторът Йотов хванал репортера за врата. NOVA се свърза с пострадалия репортер и със Силвия Великова. Добромир Видев потвърди за инцидента и съобщи, че си е извадил медицинско. Според Великова не е трябвало да се стига до подобен инцидент. Сблъсъкът става на фона на прокурорска проверка за спиране на ефира на Хоризонт.

Член на УС на БНР обвини протестиращите: Цензурират репортери, окупираха ефира

Междувременно 17 от общо 19 кореспонденти на Хоризонт в страната поискаха оставката на шефа на радиото с открито писмо. А от полицията обявиха, че проверяват случая с насилието в БНР.

Шефът на БНР: Няма да подавам оставка

"Има образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Софийска районна прокуратура, разследването се води в 4-то районно. Има постъпило заявление, текат процесуално следствени действия, разпити на свидетели, изземват се записи от камери, правят се очни ставки. В законоустановения срок то ще бъде приключено и ще бъде докладвано в прокуратурата", каза директорът на СДВР Георги Хаджиев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.