Това съобщиха от Апелативна прокуратура – София

Прокуратурата предаде на съд бившия заместник-министър на икономиката Александър Манолев.

Той е обвинен в представяне на неверни сведения с цел получаване на средства от европейските фондове. С парите е построена къща за гости в апетитен имот над Сандански.

Манолев вече е обвиняем, определиха му гаранция от 100 000 лв.

В обвинителния акт Манолев е посочен, като подбудител и помагач. Според прокуратурата бившият заместник-министър е действал заедно с 25-годишната Ана Димитрова, която по документи е бенефициент по европейски проект за къщи за гости.

През цялото време Манолев е улеснявал Димитрова чрез съвети и разяснения относно процедурата за кандидатстване. След разкриването на случая той подаде оставка, като заместник-министър, а съдът му определи гаранция от 100 000 лева.

Проверка по случая "Манолев": Образувано е досъдебно производство за злоупотреба с европари

„Когато е била непълнолетна, на 17 години, има сключен договор с Александър Манолев, който се е легитимирал като собственик на лозе. Ние сме установили, че към този момент Манолев не е бил собственик на лозето. Тя не е имало и как да реализира земеделска дейност, тъй като е била на 17 години, ученичка в столично училище, дневна форма на обучение и тя на практика не е имало как да обработва това лозе”, заяви Весела Стоилова от Окръжна прокуратура-Благоевград.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.