При друг инцидент в града - пиян помете 6 коли

Две тежки катастрофи в центъра на Пловдив. Кола се блъсна в автобус на градския транспорт, пълен с деца. Шофьорът твърди, че е заспал. А при друг инцидент, пиян шофьор удари 6 коли на паркинг в града.

Тежка катастрофа между автобус на градския транспорт, пълен с деца,  и лек автомобил стана в центъра на Пловдив към 7.30 ч. във вторник сутринта. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

При инцидента, случил се точно пред сградата на Второ РУП, няма пострадали. В резултат на удара части от колата са се разхвърчали и нанесли материални щети по друг преминаващ автомобил. Водачът на първата кола е откаран в болница за прегледи. Взета му е кръвна проба за алкохол и наркотични вещества. Обяснил пред шофьора на другата кола, че е заспал зад волана.

Точно пред очите на полицаите, пред сградата на Второ районно в града, лек автомобил с пазарджишка регистрация предпрел изпреварване на прав и мокър участък. Навлизъл в насрещното двжение, удрил се странично в автобус на градския транспорт, след което се завъртял и се блъснал в автомобила зад него. 

 Ударът е бил толкова силен, че двигателят на пазарджишкия автомобил е изхвърчал на пътя. Според свидетели шофьорът е карал с над 70 км/ч. Бил е в адекватно състояние, но с рана на главата и е откаран в болница, разказва шофьорът на  автобус.а „И аз не знам какво стана. Кола срещу мене. Блъскаме се. Казва, че е заспал зад волана и нищо друго. Как да реагирам. Той е на  метра. Как да реагираш някой като изскочи срещу вас на 5-6 метра. Това е всякакви хората карат по улиците”,  коментира Николай Петров- шофьор на автобуса.

Превозното средство е било препълнено предимно с ученици, които са отивали сутринта на училище. „Автобусът беше догоре пълен. Тук слязоха пред магазина. Уплашени малко, но обаче си тръгнаха децата  това е, което мога да ви кажа”, обясни Боян Георгиев, продавач в магазин наблизо.

При инцидента е пострадала и жена - медицински служител в близката болница. Тя е шофирала точно зад автомобила, причинил инцидента. Заради катастрофата движението по пловдивския булевард „Васил Априлов” бе затруднено. Полицията спря движението за часове и пропускаше през мястото на инцидента само автобусите на градския транспорт.

Тежка катастрофа затвори Прохода на републиката, четирима загинаха (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.