2-годишно дете беше със спукана глава, след като падна от двуетажно легло

Прокуратурата се заема с частната занималня в София, в която дете пострада тежко след падане от двуетажно легло.

Припомняме, че след падането 2-годишното момиченце беше с няколко шева на главата. След проверка на NOVA стана ясно, че детският център е работил напълно нелегално, без необходимите регистрация и документи.

Дете е със спукана глава след падане в частна ясла

„По данни на лицето, с което са контактували колегите и се е представило за отговорно лице, центърът е функционирал от миналата година. Не са представени абсолютно никакви необходими документи, свързани с дейността на въпросното помещение. Нямаме никакъв документ, на базата на който дори да можем да кажем какво точно е било по вид мястото”, заяви д-р Десислава Драганчева – началник отдел „Здравен контрол” към Столичната регионална здравна инспекция.

 

 

„Във връзка с това е стартирана административно-наказателна процедура, която ще приключи със сезиране на компетентните органи”, каза още тя.

„Не са ни дадени някакви логични обяснения. Ние, като контролен орган, констатираме фактите и обстоятелствата, а те са, че това, което е необходимо за създаване на условия за отглеждане и възпитание на деца в такива организирани колективи, липсва”, посочи Драганчева.

Откриха изоставено бебе в столицата

„Нашето дете посещаваше центъра в продължение на 4 месеца. Тя започна да заеква след посещение в градината. Един ден я взехме, тя беше видимо уморена изаспа още в колата. На следващата сутрин се събуди и започна да заеква до степен, в която си слагаше ръката на устата и казваше, че не може да говори”, разказа  Аделина Ружина – майка на едно от децата, които са посещавали центъра.

„Заведохме я на психолог и след обстоен преглед ни казаха, че има някакъв проблем в средата”, каза още тя.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.