Михаил Касабов ще е временен президент на БФС

Борислав Михайлов, Красимир Балъков и всички членове на Изпълкома официално подадоха оставки.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

След 14 години начело на БФС, 8 в Изпълкома, няколко медийни скандали и един политически - Михайлов официално слезе от футболната сцена.

„Оставката е личен акт и тя не се обсъжда, но предпочетох с нея да сваля това напрежение”, поясни Михайлов. 

Напрежението дойде след разгрома на мача България - Англия и расисткия скандал в световните медии.

Още петима са задържани след мача България-Англия

Темата коментира и премиерът Бойко Борисов. 

„Аз съм казал, че с това ръководство държавата няма да има финансови взаимоотношения. Не искам да седна с Борислав Михайлов да говоря и да поема негативите”, каза Борисов.

„От много време съм замислил това нещо. Има моменти, в които търпението се изчерпва”, каза още Михайлов.

Премиерът пък за пореден път се разграничи от обвиненията на държавния глава, че какъвто е футболът, такава е и държавата.

„Като си дойдат златните момичета, със златните медали - ние можем да си излезем с Кралев във вид на гимнастички и да кажем: „Каквато ни е гимнастиката, такава ни е държавата - не е правилно и би било добре опонентите да се съобразяват”, смята Борисов.

Един обвинен и осем глобени след България - Англия

А в петък оставката на Михайлов не бе последната. След президента и Изпълкома си тръгна и треньорът на националния отбор – Красимир Балъков. „Нормално е да има огорчение. Аз съм професионалист и знам, че има такива моменти в живота. Това няма да ме събори”, каца Балъков.

Борислав Михайлов: Отдавна обмислях да се оттегля (ВИДЕО+СНИМКИ)

Михайлов пък отхвърли обвиненията за черно тото. „Отказвам да поемам чужди вини. В България хората не обичат успелите, а аз съм доста успял. Аз ви казвам, че няма черно тото в България, защото не е доказано”, каза още Борислав Михайлов.

До свикването на конгрес досегашният вицепрезидент Михаил Касабов поема ръководството на БФС. Най-ранната възможна дата за свикване на нов конгрес е началото на следващата година. След заседанието на Изпълкома новият президент на Футболния съюз заяви, че има очевиден конфликт с държавата и затова ще поиска спешна среща с министъра на спорта.

ВСИЧКО ЗА РАСИСТКИЯ СКАНДАЛ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.