Премиерът откри завод за производство на автомобилни светлини в Пловдив

За първи път от началото на прехода брутният вътрешен продукт у нас може да надхвърли 120 милиарда лева. Прогнозата направи премиерът Бойко Борисов при откриването на нов турски завод край Пловдив.

Борисов: Почти всеки ден откривам заводи и нови училища (ВИДЕО+СНИМКИ)

У нас се строят нови и нови заводи, похвали се премиерът Бойко Борисов. Според него до края на годината графикът за откриването на нови предприятия е запълнен. „60 милиона евро продукция, това са 120 милиона лева за износ. Това е най-сладкото за една държава, защото добавената стойност остава в България”, коментира Борисов.

„България произвежда все повече. Делят на индустрията наближава 29 процента от Брутния вътрешен продукт”, каза вицепремиерът Томислав Дончев.

Според премиера интересът към икономическите зони у нас е и заради изградената инфрактура. От Пловдив до Истанбул караш без светофари. И от Пловдив до Белград,Виена и Мюлхен пак караш само по магистрали. За това идват инвеститорите”, каза още Борисов.

Премиерът: Българи се завръщат в родината и това става, когато има такава държава (ВИДЕО+СНИМКИ)

До две седмици правителството ще има ясно решение за бъдещето на летище „Пловдив”. Според премиера аеропортът трябва да се превърне в най-големия хранителен хъб на Балканите.Може в един момент да се окаже, че със самолет по-евтино ще се доставят стоки, отколкото с тирове, например”, заключи Борисов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.