Повредена е железопътната линия между Монпелие и Тулуза

Сериозни щети са нанесли проливните дъждове, които се изляха в Каталуния и Южна Франция. Само за броени часове във френския департамент Еро са регистрирани количества дъжд, които обичайно падат за два месеца.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Заради наводнения са спрени високоскоростните влакове между Франция и Барселона. Повредена е и железопътната линия между Монпелие и Тулуза и движението по нея ще бъде спряно до 4 ноември.

Снимка: EPA/БГНЕС

Поройни дъждове наводниха градове в Южна Франция (СНИМКА)

В района на Монпелие са евакуирани 1000 души.

Френските синоптици предупреждават, че лошото време може да се задържи още няколко дни и дъждовете да предизвикат още по-голямо бедствие.

„Бяхме предупредени да не паркираме колите си по брега на реката. Въпреки това има хора, които ги оставиха там. Сега, въпреки че нивото на водата спадна, тук е пълен хаос”, каза Виктория, жител на Аренис де Мунт.

Порои и наводнения в Северна Италия (СНИМКИ)

„В един момент си казах, че трябва да излезем, защото водата се покачва много бързо. Опитахме се, но се оказа невъзможно, защото вратата е електрическа, а токът беше спрян. Дъщеря ми, която е бивш пожарникар, успя да отвори и излязохме. От 20 години живея тук и за първи път виждам такова нещо”, допълни Жан-Луи, жител на Сервиан.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.