Гледайте от 2 ноември всяка събота от 21.00 ч.

Месец ноември ефирът на KINO NOVA ще предложи на своите зрители пет филмови заглавия, заслужено заели челни позиции в класацията на едни от най-гледаните български филми за последните 20 години.

В продължение на пет съботи от 21.00 ч. почитателите на родното кино ще могат да се насладят на пет вълнуващи филмови продукции, създадени от едни от най-утвърдените български режисьори и продуценти.

„Дъвка за балончета“, чийто сценарий беше отличен с награда „Златна роза“ на 35-ия Фестивал на българския игрален филм, а лентата бе селектирана в програмата на 10-то юбилейно издание на Международния филмов фестивал в Луизвил, САЩ, ще постави началото на ноемврийския маратон в събота 2 ноември от 21.00 ч. по KINO NOVA. Тази година „Дъвка за балончета“ грабна награда за сценарий и наградата на публиката на Be Epic! London International Film Festival в Лондон и бе отличена за най-добър чуждестранен филм на фестивал в Бостън, САЩ. Успехът й се крие както в невероятната игра на звездния актьорски състав, в който главните роли са поверени на Теодора Духовникова и Иван Юруков, така и в завладяващия сюжет. „Дъвка за балончета“ ни връща към магията на първата любов и разказва за децата на 80-те години, които пораснаха с „Некерман“, колекциите картинки от дъвки и стрелбата с фунийки. Aвтори на историята са Теодора Маркова, Георги Иванов, Тео Чепилов и Невена Кертова, режисьор – Станислав Тодоров – Роги, а зад камерата е Владимир Михайлов.

Следващата събота, 9 ноември, зрителите ще имат възможността да съпреживеят въздействащата история на българската воевода Румена във филма „Воевода”. Лентата, създадена по спомени на очевидци и разказа „Румена войвода“ от класика Николай Хайтов, разкрива истинската история на Румена – майка, принудена да остави дете и дом и да се наложи в суровия мъжки свят на XIX век. Тя се изправя смело пред жестокостите на действителността, оглавява своя чета и налага своето правосъдие в завладяната от Османската империя България. Филмът гордо може да се похвали с премиери на два фестивала от А категория – Световна премиера на Международния филмов фестивал в Шанхай и Европейска премиера на Международния филмов фестивал в Москва. Любопитен факт е, че режисьорът на лентата Зорница София се превъплъщава и в главната роля на Румена Воевода.

Третото българско филмово заглавие, което ще зарадва зрителите на KINO NOVA на 16 ноември от 21.00 ч., е големият кино хит от пролетта на 2018-а „Привличане“. Забавната лента със звезден актьорски състав, включващ Яна Маринова, Александър Сано, Луиза Григорова-Макариева, Койна Русева, Башар Рахал, Радина Боршош, Владо Пенев, разказва за любов, приятелства, предателства, музика, танци. Сценаристът и продуцент Яна Маринова коментира, че филмът е направен за публиката с много любов и желание. А успехът му определено не е случаен. През пролетта на 2018-а „Привличане“ затвърди лидерската си позиция като най-гледаният филм по кината у нас. Училищната романтична комедия надмина по резултати дори холивудски продукции като „Мисия невъзможна“, „Соло: История от междузвездни войни“, „Мама Мия“, „Tomb Rider: Първа мисия“, „Черната пантера“ и други. В рамките на първите три уикенда от премиерата си в кината филмът привлече в киносалоните рекорден брой зрители, което е абсолютен прецедент за България.

На 23 ноември от 21.00 ч. по KINO NOVA eдна от най-мащабните български продукции за последните години – екшънът „Бензин“ ще разкрие на зрителите как автомобилният състезател и механик Дим се връща към живота, след 15 години прекарани в затвора, за да изпълни последното обещание към убитата си любима. Режисьор и изпълнител на главната роля е Асен Блатечки. Лошото момче на българското кино описва творбата като „най-мъжки разказаната любовна история”. Участие в лентата взимат още световни звезди като Майкъл Медсън и рок музикантът Съли Ерна, както и успешните български имена Снежана Макавеева, Лиляна Станаилова, Калин Врачански и Башар Рахал.

Финалът на филмовия маратон на 30 ноември от 21.00 ч. по KINO NOVA ще сложи отличеният с пет награди от фестивала „Златната роза” 2017 филм – „Вездесъщият“. Оригиналният сюжет на филма разказва как писателят Емил Борилов, в чиято роля се превъплъщава талантливият актьор Велислав Павлов, заснема живота около себе си с десетки скрити камери и докато безобидно наблюдава бита и контролира живота на своите близки, той всъщност променя съдбата им. Така много бързо се превръща във вездесъщ регулатор и в капана му попадат колеги, познати, случайни хора. Камерите му заснемат неочаквани обрати, интриги, изневери, издевателства, дори смърт и нищо не е такова, каквото изглежда...Насладете му се!

Не пропускайте едни от най-обичаните български филмови продукции „Дъвка за балончета“, „Воевода”, „Привличане“, „Бензин“ и „Вездесъщият“ от 2 ноември, всяка събота от 21.00 ч. в ефира на KINO NOVA.