Помощник-възпитателка многократно го е наказвала да мие тоалетни

Нов случай на агресия в детска градина. 5-годишно дете е било многократно наказвано да мие тоалетните. Било оставяно без закуска и задължено да стои право и да гледа, докато другите се хранят. адресът на тази история е Пловдив.

Сигналът е подаден от родителите на детето, че миналата година синът им е бил малтретиран от една от помощник-възпитателките. Преди дни тя отново прояавила грубо отношение към детето им. Родителите твърдят, че синът им е системно тормозен. Последният случай е от миналата седмица.

„Нашето дете с още две дечица не са успели да заспят и съответно лелята е пренецила, че трябва да ги накаже. Било е време за следобедна закуска. Когато другите деца са се наяли, нашето дете тогава му е позволено да седне да яде, но в последствие му е казано, че не заслужава десерт. Той беше много разстроен, когато го взехме от детската градина, плачеше”, обясни бащата на детето.

Мъж отправи смъртни заплахи към персонала на детска градина

Преди година същата помощник-възпитателка отново наказала детето. Тогава още по-грубо. „Да мие пода в тоалетните, което детето ни го разказа един път, а тогава, когато ни го разказа на практика това е било вторият път, когато лелята го кара да прави това нещо”, допълни родителят.

Помощник-възпитателката Стефка Табакова отрече обвиненията. Отказа да застане пред камерата, но изложи версията си по телефона. „Нямам вина, никаква вина. Не съм лишила детето от закуска. Беше станал на леглото и се смееше и аз му казах слез сега от леглото, той слезе, свали си гащите и започна да прави със задните си части неприлични движения към мен. И аз за да не гледат другите деца, защото започнаха да се смеят, го отстраних да седне на едно столче”, коментира Табакова.

НАСИЛИЕ В ЯСЛА? Майка подава сигнал за силно издърпано ухо

Директорката поискала да освободи учителката и помощник-възпитателката.  Свикала родителска  среща. Присъствалите на нея родители твръдят, че тя заплашвала персонала със затвор и уволнения. Възмутени, родителите скочиха в защита на учителите. „Имаме само положителни впечатления от тях. Искаме тези хора да продължат да отглеждат и възпитават нашите деца. Гласували сме им доверие за това нещо. Конфликт аз виждам единствено между персонала и директорката”, каза майката на момченцето Габриела Иванова.

  Директорката е в болнични. Пред NOVA тя отрече да е оказвала натиск върху персонала. Общината се намеси в казуса. “В момента се извършва вътрешна проверка. Tова, което със сигурност е недопустимо и няма как да си позволим в 21 век децата да бъдат унижавани по какъвто и да е начин в детските градини”, обясни Стефан Стоянов, заместник-кмет на Пловдив.

Наказания със сигурност ще има заканиха се от общината. Утре сутринта родителите на децата, които посещават детската градина, ще се съберат на протест тук в защита на персонала на детското заведение   

 

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.