От детската градина споделят, че детето е проблемно, но отричат да са причинили нараняването

Майка подаде сигнал за упражнено насилие над детето й, което посещава частна детска градина. Детето е с хематом на ухото. От детското заведение обаче са категорични, че поведението на детето е проблемно и отричат да са причинили нараняване на малчугана.

Във вторник следобяд Цветелина Стамболийска взима синът си от частна ясла „Славейче”. По думите й детето било видимо стресирано. След като се прибрали вкъщи, жената забелязала, че ухото на детето е посинено. Според нея синът й, който е на 1,8 г., е бил дърпан за ухото от служител на яслата.

След преглед в „Пирогов” било установено, че детето е с хематом, а съдебен лекар потвърдил констатацията и издал медицинско удостоверение за това, че ухото на детето е било силно издърпано. Цветелина Стамболийска е подала сигнал до всички органи случаят да се разследва. По думите й от детската градина отказват да съобщят името на преподавателката, причинила травма на детето й.

Върнаха на работа медицинския персонал, обвинен в насилие в яслата в Глоджево

От детското заведение обаче твърдят, че момченцето е проблемно.

„Детето е много трудно за гледане, с изключително проблемно поведение. То е агресивно към себе си и това рефлектира върху всички останали деца, защото е непрекъснато неспокойно до тогава степен, че постоянно има писъци, търчане във всички посоки, блъскане във врати, стени, помитане на кошари, деца. Майката много добре знае за поведението на детето си. /…/ Ние издаваме детето и часове по-късно получаваме обвинение, че ухото е посинено при нас. На майката сме обяснявали многократно за проблемите на детето. Препоръчали сме да го заведе на психолог, дали сме й координати на такъв. Разговорите ни тръгнаха към това, че детето няма как да остане в детската градина, защото наранява себе си и останалите. Оттам започна войната с детската градина”, каза управителят на „Славейче” Ирена Радулова.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.