Преди година две от сестрите бяха обвинени от майки, че се държат грубо с децата им

Медицинският персонал, обвинен в насилие в яслата в Глоджево, е върнат на работа. Сигналът беше подаден от разтревожени хора от близкия до Русе град.

Пореден случай на грубо отношение в детско заведение

Преди година две от сестрите бяха обвинени от майки, че се държат грубо с децата им, обиждат ги и дори им удрят шамари. Скандалът гръмна, след като една от майките сложи звукозаписно устройство в дрехите на сина си и после предостави запис на NOVA. В резултат двете медицински сестри напуснаха яслата, а в детското заведение бяха направени редица проверки.

Те обаче не са доказали нарушения.

Детската ясла не работеше повече от 3 месеца. Директорката увери, че обстановката  в градината в момента е спокойна. Две от причините двете медицински сестри да се върнат на работа са, че институциите не са доказали никакви нарушения, а същевременно няма достатъчно кадри.

 „Хората бяха недоволни от сестрите. Имаше проблеми и записи. Аз ги освободих от работа. Оказа се обаче, че има промяна в закона. Сестрите преминават към детската градина и директорите отговарят за тях. Директорката е подчинена на общинския кмет. Тя ги върна на работа”, каза в ефира на „Събуди се” кметът на Глоджево Адем Хаджимемишев.

Повече гледайте във видеото

Репортер: Наталия Йорданова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.