Кралицата се разплака по време на церемонията

В неделя във Великобритания се чества Денят за възпоменание. Тогава се провежда ежегодната церемония в памет на загиналите във войните. Кралското семейство води традиционната служба, която се състоя пред Уайтхол. Те бяха придружени от британски политици, включително премиерът Борис Джонсън и опозиционерът Джеръми Корбин.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Мъжете от кралското семейство поднесоха венци гроба на Незнайния воин в центъра на Лондон, издигнат в памет на британците, загинали в Първата световна война. Жените наблюдаваха церемонията от балкона на Уайтхол. Всички бяха облечени изцяло в черно.

По време на двуминутното мълчание нейно величество кралица Елизабет Втора беше забелязана да попива сълзите си в компанията на херцогините Кейт и Камила.

Великобритания почита падналите в големите световни конфликти (ВИДЕО+СНИМКИ)

В знак на почит британците закачат макове на реверите си. Впечатление направи, че кралицата е закачила пет на палтото си. Има много теории, но най-разпространената е, че всяка от тях е за различните служби - за военноморските сили, за армията, за военновъздушните сили, за гражданската защита. Последният мак представя жените.

Кейт Мидълтън пък тази година се появи с брошка, към която има лично отношение. Чрез нея херцогинята отдава почит към баба си Валери Гласбъроу, която работила в сигнално разузнаване по време на Първата световна война.

Най-забавните моменти на кралското семейство (ВИДЕО)

Впечатление направи, че херцогинята на Съсекс Меган не бе удостоена с честа да бъде на един балкон с кралицата. Тя наблюдава церемонията от съседния, заедно с графинята от Уесекс Софи и вицеадмирал Тим Лорънс. Съпругата на принц Хари за пореден път доказа, че има различен стил. Тя бе избрала шапка с широка периферия, вместо т.нар. „фасинатор“ – малката шапчица с дантела,  на която бяха заложили останалите дами от кралското семейство.

Синът на Хари и Меган вече пълзи и има два зъба (ВИДЕО)

Тържествата и церемониите за възпоменание на загиналите се провеждат цяла седмица, като кулминацията е в неделя. Кралското семейство присъства на различни събития, а в събота се събраха заедно, за да присъстват на представление в  „Роял Албърт Хол”.

Редактор: Симона Бузова


 Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.