Част от потърпевшите са от пловдивското село Войсил

Полицай от Пловдив е завлякъл десетки семейства с хиляди левове. За да му дадат пари на заем, хората са се принуждавали да теглят кредити. Сред измамените има и пенсионери, които затънали в борчове.

Част от потърпевшите са завели дела и ги спечелили. Въпреки сигналите, полицаят продължава да работи в пловдивската полиция.

Част от потърпевшите са от пловдивското село Войсил. Завлечени с пари са над 30 души, но пред камерата на NOVA говориха само двама, които обясниха, че останалите се страхуват да го направят.

 

 

Потърпевша от селото, на която полицаят дължи повече от 2500лв., разказва, че той бил квартален за Войсил и други околни села. Разказва и за друг човек, болен от диабет, дал на Йордан Стойнов сума пари, която също не получил обратно. На мнение е, че хората ги е страх и според нея някой го закриля.

 

 

Друг потърпевш обясни, че е дал 2000лв. на Стойнов за документи. Той му обещал да продаде земи и да върне парите. Вече 4 години развитие няма.

Полицията е назначила проверка по случая. По информация на NOVA Йордан Стойнов е отстранен от длъжност до приключване на разследването.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.