В негова защита се обявиха няколко браншови организации, оставката му искат майките на деца с увреждания

Протест и контрапротест заради Валери Симеонов.

В негова защита днес пред парламента се събраха няколко браншови организации. Протестиращите обявиха, че не се противопоставят на майките и техните искания за законови промени, но не разбират защо искат оставката на Симеонов, след като той вече се е извинил за думите си. Според малките търговци на горива, Симеонов е показал последователност в защита на интересите им и няма основание да се оттегля от поста на зам.-председател на парламента.

Протести срещу избора на Валери Симеонов за зам.-председател на НС

„Решихме да го подкрепим, тъй като срещу него има протест за неговата оставка. Той един път си даде оставката, сгреши, може би, ние не сме съгласни тогава с думите, които каза, но той тогава се извини, не може постоянно този човек да го ликвидираме от сцената на политиката”, заяви Иван Кашилски, председател на Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива.

 

„Защо да си подава сега оставката? Не виждам какъв е смисълът и каква е причината. Това е решение на парламента, след като е решение на парламента, тук вече става пряка намеса в работата на една демократична държава и на парламента”, заяви Иван Дойчев, Национална организация на здравословно хранене на децата.

А тази вечер с автошествие и  блокиране на ключови кръстовища майките на деца с увреждания изразиха недоволството си от избирането на Валери Симеонов за заместник- председател на парламента. От националната гражданска инициатива „Системата ни убива“ настояват за незабавната оставка на Симеонов и да напусне политиката. Те определят избора му като демонстрация на пълна липса на морал.

„Обидата давност няма”, заявяват протестиращи майки.

„Недостоен е да бъде каквото и да е в политиката в България”, заявява друга протестираща майка.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.