Невена Й. е задържана за източване на 1 милион лева от сметки на клиенти

Вече е ясно кой е мъжът, заради когото варненска банкерка източи милион от сметките на клиенти. По информация на NOVA той е от монтанското село Мокрeш, но не е задържан.

В рамките на няколко години жената, която никога не го е виждала, му е изпратила колосалната сума, както от чужди сметки, така и от заеми, изтеглени за тази цел.

Дала му е и спестяванията на родителите си.

Арестуваха банкова служителка от Варна, източила 1 млн. лева от сметки на клиенти

В реалния живот мъжът има различно име от това, с което се е представил на банкерката. В момента спи на хотел, докато в къщата му тече мащабен ремонт. Има няколко коли. Екип на NOVA ги видя на място в селото, в което живее, но не можем да ги покажем, защото прокуратурата все още не може да събере достатъчно доказателства срещу него и да го обвини. Парите, 38-годишната Невена му пращала по куриер, с колети. В профила на мъжа в социалните мрежи могат да се видят и снимки на огромни пачки с пари, в луксозна кола.

Разследващите нямат съмнения – мъжът, прибирал пратките с парите и виртуалния приятел на банкерката, са една и съща личност.

„Самоличността на мъжа е ясна. Текат действия по отношение на него, но няма достатъчно доказателства, които да доведат до обосновано предположение, че е извършил престъпление”, заяви Красимир Конов – окръжен прокурор на Варна.

В Мокреш също са сигурни, че мъжът, омаял банкерката и прибрал 1 милион, е техен съселянин.

„Показвал ли е по някакъв начин, че е разполагал с пари? Евентуално с колите, с които се движи, по този начин. Казвал ли е откъде ги има? Не, с него аз нямам разговори…Възможно ли е той да е получавал парите? Възможно е, защото не виждам откъде ще има такъв доход“, каза кметът на Мокреш Емил Ефремов.

„С нищо не се занимава, момче от село е. Той не е виновен. Като са му пратили, защо да не ги взима?“, коментира жител на село Мокреш.

Във Варна, банковата служителка  живее с родителите си в кооперация. Родителите й, които загубили спестяванията си в схемата, отказват да говорят за случилото се с дъщеря им. Темата е основна за съседите им. „Много добро семейство са. Шокирани сме”, коментират те.

 

 

Парите от чуждите сметки, жената теглила в продължение на години. „Около 30 човека са. Техните интереси са гарантирани. Случайно са били подбрани. Целта са срочни влогове и разплащателни сметки. Сумите, които са били превеждани са 5, 8, 20 хиляди лева”, каза още Красимир Конов.

Обвинението срещу варненката е сериозно. Грози я затвор от 10 до 20 години.

Прокуратурата ще внесе в петък искане за постоянен арест на 38-годишната служителка от банков клон.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.