Отменени са влакове, полети, ограничен е и градският транспорт в Париж

Френската национална железопътна компания отмени повечето влакове за неделя заради стачката срещу пенсионната реформа, предложена от правителството. Съответното съобщение е публикувано в Twitter от компанията.

Протестите във Франция продължават (ВИДЕО+СНИМКИ)

По данни на компанията в неделя ще се движи само един високоскоростен влак Те Же Ве (TGV) от шест предварително планирани, както и един от шестте крайградски електрически влака „Трансилиен” и два от десет регионални влака Те Е Ер (TER). Приблизително същият график е предвиден и за понеделник, предаде БТА.

Френски превозвачи блокираха големи пътни артерии

Освен това за неделя са отменени три от пет международни влака Eurostar между Париж и Лондон и два от три влака Thalys, свързващи Франция с Швейцария, Испания, Италия и Германия.

И метрото на френската столица е силно ограничено. Парижката автономна транспортна администрация информира, че неделя и понеделник са затворени 14 от 16 линии на метрото. Автобусите и трамваите също се движат със закъснения. Представители на транспортната компания призоваха жителите и туристите да следят информацията на сайта им и в Twitter.

90 души са задържани по време на протестите в Париж (ВИДЕО+СНИМКИ)

Главното управление за гражданска авиация съобщи, че са възможни промени и в днешното разписание на полетите. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си