Седмокласничката почина по време на междучасие

Готов е първоначалният доклад за смъртта на 13-годишното момиче, което издъхна вчера в училище във Враца. Според заключенията на лекарите става въпрос за белодробно страдание, което се е развило много бързо.

Данните от аутопсията на момичето водят до заключението, че именно това е причина за леталния изход, съобщават от Окръжната прокуратура – Враца.

Седмокласничка почина в училище във Враца

По информация на NOVA има съмнения, че момичето е починало от вирусна пневмония, която се е развила скоротечно, но това ще бъде потвърдено или отречено след лабораторно изследване. В смяната, в която е учило момичето, от общо 488 деца няма заболели от пнемвония. Във врачанското училище е обявен траур. 

Ден на траур в училището, в което почина 13-годишно момиче

Родителите, близките, ръководството на училището и съучениците на детето твърдят, че то не е боледувало. Вероятно болестта се е развила мълниеносно, смятат специалисти.

 

 

Защо се случва това? Защо на нея? Тези въпроси задавали съучениците на починалото момиче на психолозите. Днес експертите бяха в училището, за да се опитат да облекчат шока от внезапната смърт на детето в класната стая.

"Не могат да повярват, че един такъв, детски живот, на такава крехка възраст, детенце, което е тичало до сега живо и здраво, изведнъж просто си отива", заяви педагожката Гергана Велчева.

Аутопсията установи: 3-годишният Александър е починал от пневмония

Въпроси остават и след резултатите от аутопсията. Според нея момичето е починало от белодробно страдание, въпреки че не е имала болестни симптоми.

От двустранна хеморагична пневмония през ноември в София почина и 3-годишно дете. При случая с Александър, чиито родители обиколиха три столични болници преди синът им да издъхне, пневмонията е била причинена от вирусна инфекция. Заради нея възникнали и допълнителни усложнения - тежки двустранни кръвоизливи в надбъбречните жлези.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.