Селфитата и снимите от Падар стават изключително популярни в социалните мрежи

Индонезийският остров Падар се превръща в едно от най-посещаваните места на планетата. Целта на хилядите туристи е гледката от най-високата му точка. Снимките и селфитата от екзотичното място стават хит в социалните мрежи. Живко Константинов също пропътува 10 хиляди километра, за да ни покаже спиращата дъха гледка.

Нуса Тенгара Тимур, Индонезия. Единствено там, на Комодските острови, се среща най-големият гущер на планетата.  дълбоко врязани заливи с уникални снежно бели и розови плажове. силно нагънати вулканични планини, които превръщат пейзажите, като от приказките.  Сгушен в архипелаг от стотици острови, прегърнат от Индийския океан, остров Падар е като отшелник сред останалите, пълни с живот места. "Пейзажите, изгревите, морето - всичко е невероятно!", споделя Риски, турист. „Идваме от Манчестър, Англия. И да, тук е невероятно. Определено трябва да видите гледката отвисоко", разказва английския турист Ейдън.

Храмът – емблема на остров Бали (ГАЛЕРИЯ)

Падар променя цветовете си в зависимост от сезона. От пищно зелено до заслепяващо златисто. „Изключително популярна дестинация. Най-отгоре виждаш три различни гледки към океана. Той е известен със снежно белите си пясъци и кристално чиста вода, а наоколо има и уникални розови плажове!”, коментира Нурул София.

„Това е едно от следващите туристически места на Бали. Изключително много хора го посещават заради невероятната гледка и плажове. И заради комодксия варан, на който единственото местообитание е тук. Това ще бъде една от следващите туристически дестинации, тъй като нндонезийското правителство  все повече отваря островите си за чуждестранни инвестиции!", каза Андрей Едрев, пътешественик.

Комодският варан - най-големият и опасен гущер на планетата (ВИДЕО)