Оперният певец беше посрещнат с бурни аплодисменти

Оперният певец Пласидо Доминго изнесе концерт в театър „Ла Скала“, на който беше посрещнат с бурни аплодисменти от публиката, съобщи БГНЕС.

Изпълнението на 78-годишния Пласидо Доминго бе в чест на 50-годишнината от творческата му кариера. Испанецът изнесе юбилеен концерт в италианския театър "Ла Скала", съобщават от театъра.

Публиката в Милано аплодира Пласидо Доминго на крака (ВИДЕО+СНИМКИ)

Миналото лято Пласидо Доминго беше обвинен в сексуален тормоз. След първото обвинение последва поредица. Около двадесет жени съобщиха, че Доминго ги е насилвал. Подобно обвинение съсипа кариерата на певеца в Америка. Концертите му започнаха да се отменят, след това той напусна театър „Метрополитен“ в Ню Йорк, където се изявяваше в продължение на 51 години и където откри сезоните поне 21 пъти. По-късно напусна и операта в Лос Анджелис, където изпълняваше функциите на режисьор.

Пласидо Доминго подаде оставка от шефския пост на операта в Лос Анджелис

В Европа обаче Пласидо Доминго не загуби любовта на публиката. Тъкмо обратното, по време на концерта в „Ла Скала“ публиката го аплодира в продължение на цели 30 минути. Доминго на два пъти излезе на бис, но публиката не искаше да го пусне.