Големите български градове ще посрещнат 2020 година с пищна заря и концерти

На площад "Александър Батенберг" традиционно софиянци и гостите на София изпращат старата и посрещат Новата година.

Тази вечер до площада ще се стига през няколко пропускателни пункта. Част от тях са по булевард „Цар Освободител” и улица „Московска”. Няма да се допускат хора с оръжия и такива, които са злоупотребили с алкохол.

Новогодишният концерт започва точно в 22 часа. За сигурността ни ще се грижат около 300 полицаи. Ще има и дежурни пожарни коли и линейки. През цялата нощ ще работят дежурни линии на градския транспорт и метрото.

София е готова за новогодишните тържества (ВИДЕО)

В Пловдив 2019 бе годината, в която градът беше столица на културата. На 31 декември ще има концерт, на който се очаква да присъстват около 3000 души. Полицаи с автомати ще се грижат за сигурността. Има и пропускателни пунктове, всеки присъстващ ще трябва да бъде проверен. Не се допускат обемисти багажи, както и пиротехнически изделия.

„Ще са обособени пропускателни пунктове, на които ще се извършва проверка за оръжия. Контролът ще бъде завишен. На площада ще има максимален брой полицейски служители и жандармерия ”, заяви комисар Виктор Празов, началник на "Охранителна полиция" - Пловдив .

Спираща дъха заря очаква пловдивчани и гости на града. Тя ще бъде изпълнена от три точки. На сцената се очаква преди полунощ да излязат дует Ритон, както и ансамбъл „Българе”. След полунощ на сцената ще излязат група „Скандау”, а точно в полунощ ще се извие празнично хоро.

Кои страни посрещнаха 2020 г.?(ВИДЕО+СНИМКИ)

Варна е един от градовете, който ще бъде сред първите посрещнали Новата година, чисто астрономически погледнато. На 3D сцена с варненци ще бъдат група „Пиф”, Венци Венц и Павел, Рут Колева и много други звезди. В полунощ ще има пищна заря и лазерни ефекти, а традиционно дунавското хоро ще бъде поведено от танцьорите на ансамбъл „Варна”. За празнуващите е осигурен безплатен градски транспорт. Концертът във Варна започва в 22 часа.