Тя постига успеха такъв, какъвто повечето хора го виждат

Успехът е строго индивидуално понятие, което съществува в най-различни измерения. Теа Кусева е българка, която от години живее в чужбина. Тя постига успеха такъв, какъвто повечето хора го виждат.

Първата ѝ работа е за Google, а втората е за Apple. В един момент решава да се откаже от всичко това. Теа не се връща в България, защото се е надявала, че обстановката у нас би могла да се промени, но промяна не настъпва.

За нея Лондон е най-сигурното място в Европа, въпреки опасенията на голяма част от сънародниците ни заради Brexit, който може да се случи в края на януари. В момента Теа работи за себе си и се чувства по-балансирана, докато е била в онзи корпоративен свят.

"КЪСИ РАЗКАЗИ": Когато чудесата се правят от хора

"Не обичам думите "емигрант" или "работохолик", въпреки че влизам в двете категории. Живея в чужбина от 10 години и се занимавам с организация на събития. Един ден ми звъннаха от компания, която е от топ 5 на технологичните в света. В Google започнах през юни 2014-а. Тогава те искаха да си развият операциите с един продукт, наречен "Google Glass", каза Теа Кусева.

Тя сподели, че атмосферата в Apple е била изключително приятна за развитие. "Започнах там да се занимавам с вътрешни събития. Те се организират в САЩ и ми се налагаше да пътувам по няколко седмици. На мен ми беше приятно и научих много неща. Мениджърката ми там ми даваше поле за развитие", заяви Теа.

По думите ѝ в един момент е осъзнала, че всички тези пътувания са повлияли върху живота ѝ. "Колкото и да ми харесваха тези възможности, в един момент се обсебих от работата си. Мислите ми бяха свързани с това, което предстои следващия ден и се стигна до там част от мен да страда от това. Знаех, че Apple  е прекрасно място, но нямаше как да ми вземе целия живот. Реших да напусна и да развия нещо свое", каза тя.