Обирите в някои от дните са буквално през час

Системни кражби от хранителен магазин в Казанлък. За това се жалват собствениците на обекта. От края на миналата и първите дни на Новата година подават постоянно сигнали в полицията. Кражбите в някои от дните са буквално през час.

Магазинът не е чак толкова голям, но има повече видеокамери от правителствена сграда - 16 на брой. "Ние разпространихме кадрите с цел да се вземат мерки. Полицията си върши работата, но след като ги освободят, крадците се чувстват безнаказани. В повечето случаи влизат, взимат си алкохол и си тръгват. Минават през час и станаха нагли", каза потърпевшата Фани Павлова.

Само в един ден е задигната бира за 50 лева. За няколко часа, след като бяха подадени последните сигнали, са задържани петима души. "След сигнала, който сме получили от 3 януари вечерта, са установени към момента 7 лица във връзка със случая. Най-младият е на 17 г., а най-възрастният - на 50 г. Голяма част от тях са криминално проявени, като 17-годишният не е осъждан все още", каза още гл. инсп. Христо Петров.

„ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА”: Младежи задигнаха съоръжение от ледената пързалка в Бургас (ВИДЕО)

Той обясни, че причините за такъв тип престъпления са комплексни. "Хората смятат, че като се открадне нещо на ниска стойност, няма да се потърси отговорност. Към настоящия момент крадците са освободени. Част от сумите са възстановени. Потърпевшите трябва да подават сигнали при такива случаи", заяви гл. инсп. Петров.

Репортер: Георги Манев