Събират пари за нов прожекционен апарат

Отбелязваме деня на българското кино. Преди 105 години се провежда първата прожекция на първия български игрален филм "Българан е галант". Днес киносалоните са в пъти по-модерни от едно време. Има един обаче, който е запазил вида си откакто е създаден.

Най-старото действащо кино у нас - кино "Влайкова" има нужда от нашата подкрепа.

„Тук съм гледал като дете Чаплин и други! Тук се е прожектирал и филма "Рицар без броня", в който участвах преди 55 години. Това кино носи емблемата на българския кинопоказ! Много го обичам и затова с голямо удоволствие се опитвам да му помогна!", казва Олег Ковачев.

"Това е кино Влайкова - най-старият киносалон в София! Нуждае се спешно от нов прожекционен апарат", казва Юлиан Вергов.

Раздадоха наградите "Изборът на критиците" (СНИМКИ)

„За имаме повече светлина в душите ни трябва повече изкуство, затова нека всички съдействаме кино Влайкова да има по-добро осветление, за да могат да се случват светли неща на това място!", коментира Стефка Янорова.

„Това кино има нужда от светлина, звук и модерна техника, за да бъде в крак с другите кина, но не може да изгуби своя чар, който има!”, на мнение е Орлин Павлов

„Ако не чувате звука, това е защото има технически проблеми с това кино. Затова ви моля, ако наистина искате да гледате качествено, студийно кино, поетично, странно, и не толкова тъпанарско, като всичко друго, помогнете на кино Влайкова", смята Теди Москов

В ОЧАКВАНЕ НА НОМИНАЦИИТЕ ЗА "ОСКАР": Фаворити, прогнози и скандали

"Апаратът струва над 70 хиляди лева. Събираме пари от месец и половина, събрахме вече около 36 хиляди, което е голяма благодарност към зрителите! Преди няколко дни се качи един възрастен човек, който едва качи стълбите и пусна 4 лева на стотинки в урната, което означава, че сигурно в джоба си има 10.", разказва Олег.

В момента филмите излъчва малка прожекционна машина. А купуването на модерна е непосилно.

Начините да помогнем ще открием във Facebook страницата на кино „Влайкова”.